Επαγγελματική Κατάρτιση στο EFT
(Emotional Freedom Techniques® Practitioner)

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο EFT για επαγγελματική χρήση

Σχετικά με το πρόγραμμα


Σε ποιους απευθύνεται αυτό το πρόγραμμα;

 • Στους επαγγελματίες υποστήριξης και υποβοήθησης ανθρώπων για αποκατάσταση ψυχικής υγείας ή προσωπική ανάπτυξη (ψυχοθεραπευτές, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, καθοδηγητές, κ.λπ), που θέλουν ένα εργαλείο ταχείας θεραπείας και βοήθειας του πελάτη (το οποίο να μπορεί σε κάποιο βαθμό να χρησιμοποιήσει και μόνος του, αν χρειαστεί).
 • Σε όσους θέλουν να εφαρμόσουν το EFT σε άλλους σε ένα επαγγελματική πλαίσιο, για τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν προβλήματα συναισθηματικά και ψυχοσωματικά
 • Σε όσους επιθυμούν εκπαίδευση ανίστοιχη του EFT Level 2 των AAMET, EFTUniverse, ACEP ή TheAMT (παρέχεται Πιστοποίηση EFT Practitioner)

Η συμμετοχή προϋποθέτει ότι έχετε παρακολουθήσει το σεμινάριο "Σπάσε τα δεσμά σου με το EFT" ή κάποια άλλη καλή ή αναγνωρισμένη εισαγωγική εκπαίδευση στο EFT. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει α) να προσκομίσετε κάποια βεβαίωση και β) να προμηθευτείτε από εμάς το εγχειρίδιο εκπαιδευόμενου του "Σπάσε τα δεσμά σου με το EFT" και να το μελετήσετε ΠΡΙΝ τη συμμετοχή σας στην επαγγελματική κατάρτιση).


Γιατί να συμμετέχω στο πρόγραμμα;

 • Για να μάθετε πώς λειτουργεί το EFT, ποια είναι τα θεμέλιά του και γιατί είναι καλύτερο από δεκάδες άλλες παρόμοιες και μη τεχνικές
 • Για να καταλάβετε πώς ακριβώς θα το χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε άλλους, σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό πλαίσιο εργασίας
 • Για να αποκτήσετε την θεωρητική και πρακτική κατάρτιση που απαιτείται για να αρχίσεται να το εφαρμόζετε σε επαγγελματικό πλαίσιο, για την υποβοήθηση των πελατών σας

Παροχές και οφέλη για τους εκπαιδευόμενους

 • Σημειώσεις άνω των 150  σελίδων που o δημιουργός του προγράμματος έχει συγγράψει με τη μορφή αναλυτικού εγχειριδίου, ειδικά για το σεμινάριο αυτό, καθώς και δεκάδες σελίδες με παραδείγματα εφαρμογής (πραγματικές περιπτώσεις), όλα στην ελληνική γλώσσα.
 • Επίλυση αποριών μέσω email και τηλεφώνου μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε οποτεδήποτε θέλετε μαζί με τον εκπαιδευτή για να λύσει τις απορίες σας, να σας δώσει συμβουλές για δύσκολες περιπτώσεις και να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας με τον καλύτερο τρόπο.
 • Δικαίωμα συμμετοχής σε ιδιωτική ομάδα του Facebook για ενημέρωση σχετικά με το EFT, τις εξελίξεις σε αυτό, τη χρήση του, ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων εφαρμογής κ.ο.κ.
 • Δικαίωμα συμμετοχής στην κατάρτιση δευτέρου βαθμού.
 • Δικαίωμα συμμετοχής σε ομαδικές συναντήσεις πρακτικής εφαρμογής και διαρκούς επιμόρφωσης.
 • Καλαίσθητη βεβαίωση παρακολούθησης και επιπλέον Πιστοποιητικό Ειδικού στο EFT (EFT Practitioner) εφόσον επιτύχετε στη διαδικασία πιστοποίησης.

Γιατί να προτιμήσω το συγκεκριμένο πρόγραμμα από αυτά που διοργανώνουν άλλοι φορείς;

 • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τη φιλοσοφία του δημιουργού του EFT. Ξεκαθαρίζουμε πάντα τι είναι αυτό που δίδαξε ακριβώς ο Γκάρι Κρεγκ και όπου παρουσιάζουμε κάποια διαφοροποίηση, το επισημαίνουμε.
 • Παρουσιάζεται το EFT στις πραγματικές του διαστάσεις, ώστε να ξέρετε πώς συγκρίνεται με άλλες μεθόδους, πόσο αποτελεσματικό είναι, για ποιες περιπτώσεις είναι περισσότερο κατάλληλο κ.λπ.  Μαθαίνετε ακριβώς τι να περιμένετε από αυτό ώστε να μην απογοητευτείτε, αλλά και να μην απογοητεύσετε τους πελάτες σας.
 • Ο εκπαιδευτής και δημιουργός του προγράμματος Υπάτιος Βαρελάς διαθέτει πιστοποίηση γνώσης του EFT από τέσσερις (4) διαφορετικές πηγές: Τον ίδιο τον δημιουργό του EFT Gary Craig (πιστοποίηση EFTCert-Ι), τον AMT (Licensed MET Practitioner) τον AAMET (Certified EFT Level 3 Advanced Practitioner) και την Patricia Carrington (EFT-ADV από την Pace Educational Systems). Εφαρμόζει επαγγελματικά και διδάσκει το EFT από το 2004. Επιπλέον, είναι Master Life Coach και NLP Master Practitioner πιστοποιημένος από το AUNLP. Η πολλαπλή αυτή πιστοποίηση σε συνδυασμό με την πολύχρονη πείρα στο αντικείμενο είναι εγγύηση ότι ο εκπαιδευτής γνωρίζει άριστα το αντικείμενο και ότι μπορεί να σας βοηθήσει άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά ώστε να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη με το EFT.
 • Όλο το πρόγραμμα γίνεται απευθείας στην ελληνική γλώσσα, στην οποία έχουν αποδοθεί όλοι οι αγγλικοί όροι. Δεν υπάρχει διδασκαλία σε άλλη γλώσσα με διερμηνεία (όπως σε άλλα σεμινάρια, όπου χάνεται πολύτιμος χρόνος στη μετάφραση).
 • Η ομάδα συμμετεχόντων είναι ολιγομελής (μέχρι 8 άτομα), ώστε να συμμετέχουν όλοι ενεργά, να βιώνουν του EFT και να λύνονται οι  απορίες όλων.
 • Η διάρκεια του προγράμματος είναι επαρκής για την ύλη που διδάσκεται, ενώ άλλα σεμινάρια και προγράμματα αφιερώνουν ακόμα και το μισό χρόνο για αντίστοιχη ύλη, με λιγότερες ή και καθόλου ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων, ή ασκήσεις που διαρκούν ελάχιστα και δεν έχουν αντίκρυσμα.

Πώς γίνεται η πιστοποίηση;

Η επιτυχής ολοκλήρωση της συμμετοχής σας στην εκπαίδευση οδηγεί, υπό προϋποθέσεις, στην έκδοση Πιστοποιητικού EFT Practitioner.  Για να λάβετε το Πιστοποιητικό θα πρέπει να αποστείλετε, σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου,

 1. Ηχογραφημένη συνεδρία (ή απόσπασμα συνεδρίας), στην οποία βοηθάτε κάποιον άλλο (π.χ. πελάτη) στην αντιμετώπιση ενός ή περισσότερων ζητημάτων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά EFT.

 2. Απαντήσεις σε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, που περιλαμβάνει ερωτήσεις επί των αντικειμένων που διδαχθήκατε.

Κατόπιν αξιολόγησης του υλικού, ο εκπαιδευτής μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση και αποστολή του Πιστοποιητικού ή να ζητήσει περαιτέρω στοιχεία (π.χ. διευκρινήσεις επί της ηχογραφημένης συνεδρίας, πρόσθετη ηχογράφηση συνεδρίας, προφορική εξέταση μέσω τηλεφώνου/Skype) εάν κρίνει ότι απαιτούνται για την Πιστοποίηση. Εάν και τα πρόσθετα στοιχεία δεν ικανοποιούν, τότε ο εκπαιδευτής δικαιούνται να αρνηθεί την έκδοση Πιστοποιητικού, οπότε αποστέλλεται στον εκπαιδευόμενο απλή βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο γνώσης του EFT που υπονοεί το Πιστοποιητικό.

Πιστοποιητικό EFT Practitioner


Πώς θα ζητήσω περισσότερες πληροφορίες ή θα εγγραφώ;

Τηλεφωνήσετε μας στο 211 8000 233 (Αθήνα) ή, εναλλακτικά, στείλτε την αίτησή σας ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν την εγγραφή διαβάστε τους γενικούς όρους συμμετοχής.

 


Σημείωση: To EFT έχει επιδείξει κατά περίπτωση εκπληκτικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ή υπόσχεση ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση εφαρμογής ή/και για όλους όσους το εφαρμόζουν. Επίσης, έχετε υπόψη ότι η χρήση του μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει ήπια σωματικα συμπτώματα (τα οποία συνήθως παρέρχονται), απρόσμενη εκδήλωση συναισθηματικών εντάσεων πιθανώς αρκετά ενοχλητικών,  αλλαγές στην ικανότητα ανάκλησης συγκεκριμένων αναμνήσεων, στην αντίληψη γεγονότων και καταστάσεων ή ακόμα και στη συμπεριφορά του ατόμου. Οι διοργανωτές και υπεύθυνοι του προγράμματος δεν φέρουν ευθύνη για το πώς ο κάθε εκπαιδευόμενος θα χρησιμοποιήσει τελικά το EFT και τα αποτελέσματα ή τις παρενέργειες που πιθανώς να έχει.