Προσωπική Γαλήνη με EFT

Εργαστήρι αυτοβοήθειας και αυτοθεραπείας

Φαντάσου μία ζωή όπου μέσα σου υπάρχει μία εσωτερική ηρεμία, ησυχία και αρμονία. Όπου τα εξωτερικά γεγονότα, οι αλληλεπιδράσεις με άλλους αλλά και οι σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου δεν σε βγάζουν εκτός ελέγχου, δεν σε στρεσάρουν υπερβολικά, δεν σε οδηγούν σε προβληματικές συμπεριφορές.  Όπου κάθε αναστάτωση είναι ελεγχόμενη, εύκολα διαχειρίσιμη και προσωρινή. Όπου το σώμα σου δεν πονάει και δεν ζορίζεται από τα «ψυχολογικά» σου θέματα και φορτία, από στρες. Όπου δεν χρειάζεται να καταφεύγεις στο τσιγάρο, στο φαγητό, στο ποτό για ανακούφιση. Μπορείς να το κάνεις εικόνα; Ταινία; Ιστορία;

Όσο και αν μοιάζει δύσκολο εκεί όπου είσαι τώρα και στην εποχή του φόβου, της τρέλας, της πίεσης, της αγωνίας, δεν είναι! υπάρχει τρόπος να το επιτύχεις και να το ζήσεις. Μπορείς να τον μάθεις και να τον εφαρμόσεις άμεσα και χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες, υψηλή ευφυΐα ή υπερβολική προσπάθεια.

Δεν φταις εσύ, συνειδητά τουλάχιστον, για το πώς τα βιώματα της ζωής σου σε σημάδεψαν και σε επηρεάζουν ακόμα. Δεν φταις εσύ που γεννήθηκες άνθρωπος και παθαίνεις αυτό που μπορεί να πάθει ο καθένας και χωρίς να το επιλέξει: την απομάκρυνση από την πραγματικότητα και την κατασκευή ενός κόσμου επίφοβου, στενάχωρου, εκνευριστικού, εγκλωβιστικού. Δεν φταις εσύ που έχασες την έμφυτη ικανότητα της εσωτερικής γαλήνης και αρμονίας, αφού από παιδί σε «εκπαίδευσαν» στο να αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου και τον κόσμο ως πρόβλημα και ζόρι. Είτε γιατί μόνο αυτό μπορούσαν, είτε διότι αυτό τους βόλευε…

Τώρα όμως μπορείς να αναστρέψεις τη ζημιά και να ανακτήσεις την ικανότητα. Και αυτό σε κάνει υπεύθυνο και κυρίαρχο της ζωής σου! Χρησιμοποιώντας EFT (Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) και μία ειδική μέθοδο, τη Διαδικασία Προσωπικής Γαλήνης, μπορείς να πετάξεις από μέσα σου τα φορτία που απέκτησες από τα βιώματά του και ακόμα κουβαλάς και σε βλάπτουν. Και έτσι να φέρεις τον εαυτό του στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο στρες, προβληματικών σκέψεων, συναισθημάτων και αντιδράσεων, πίεσης, αδυναμίας, ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Σε ένα τρίωρο εργαστήρι μαθαίνεις τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις και πώς, και ξεκινάς να το κάνεις. Και μετά απλώς συνεχίζεις τη διαδικασία αυτόνομα και με διαθέσιμη βοήθεια όποτε τη χρειαστείς. Και έτσι παίρνεις πραγματικά στα χέρια σου τη ζωή σου!

Σχετικά με το εργαστήρι


Σε ποιους απευθύνεται αυτό το εργαστήρι;

H χρήση της Διαδικασίας Προσωπικής Γαλήνης που διδάσκεται βιωματικά στο εργαστήρι, μπορεί να εκτελεστεί από οποιονδήποτε ενήλικο θέλει να «αδειάσει» σταδιακά από φορτία του παρελθόντος και να έχει εξαιρετικά οφέλη στην καθημερινότητά του, στο πώς λειτουργεί, πώς νιώθει, πώς συμπεριφέρεται, αλλά ακόμα και στην υγεία του, ή να απαλλαγεί από εξαρτήσεις π.χ. κάπνισμα, συναισθηματική υπερφαγία, υπερκατανάλωση αλκοόλ κ.ά.

Μάλιστα ταιριάζει εξαιρετικά ακόμα περισσότερο σε όποιον:

 • Έχει κουραστεί να συζητάει τα προβλήματά του και το παρελθόν του με φίλους, γνωστούς, ψυχολόγους, θεραπευτές, ή δεν βρίσκει πλέον νόημα ή όφελος σε αυτό, ή δεν τους εμπιστεύεται, ή νιώθει άβολα να το κάνει.
 • Ζορίζεται οικονομικά να κάνει συνεδρίες με θεραπευτές και θέλει έναν συστηματικό τρόπο να παίρνει βοήθεια και να εξελίσσεται χωρίς έξοδα.
 • Θέλει να αφιερώνει τακτικά στον εαυτό του χρόνο αυτοβοήθειας και αυτοφροντίδας, που να έχει όμως ουσιαστική επίδραση και αποτέλεσμα.
 • Θέλει να «πλησιάσει» και να γνωρίσει περισσότερο το υποσυνείδητό του, στη «γλώσσα» που εκείνο καταλαβαίνει καλά, δηλαδή τις αισθητηριακές πληροφορίες και τα συναισθήματα.

Το εργαστήρι είναι αποκλειστικά για αυτοβοήθεια του συμμετέχοντος και όχι εκπαίδευση για εφαρμογή από τον συμμετέχοντα σε άλλους.


Γιατί να συμμετέχεις στο εργαστήρι

Ο σκοπός του εργαστηρίου για τον κάθε συμμετέχοντα είναι:

 • Να κατανοήσει πώς η Διαδικασία Προσωπικής Γαλήνης οδηγεί στην εξέλιξη και αυτοθεραπεία.
 • Να μάθει πώς ακριβώς εκτελείται η διαδικασία, με όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες.
 • Να κάνει την προετοιμασία και την εκκίνηση, για να είναι έτοιμος να συνεχίσει τη διαδικασία αμέσως μετά το εργαστήρι.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχεις στο εργαστήρι, θα πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων πολύ καλά τη βασική τεχνική του EFT με τα κτυπηματάκια (EFT tapping). Θα πρέπει να γνωρίζεις πώς ακριβώς γίνεται, ποιες βασικές αρχές εφαρμόζονται, τις σημαντικές λεπτομέρειες που την κάνουν αποτελεσματική, καθώς και πώς να ξεπερνάς εμπόδια και «κολλήματα» που τυχαίνουν κάποιες φορές στην εφαρμογή.

Αυτό διασφαλίζεται καλύτερα με κάποια αξιόπιστη σχετική εκπαίδευση για αυτοβοήθεια με το EFT. Δεν χρειάζεται να έχεις μάθει όλες τις τεχνικές, αλλά οπωσδήποτε τη βασική τεχνική (το θεωρούμε δεδομένο στο εργαστήρι) και, ιδανικά, να έχεις διδαχθεί και δοκιμάσει την Τεχνική της Ταινίας. Η τελευταία είναι το βασικό εργαλείο για την εκτέλεση της Διαδικασίας Προσωπικής Γαλήνης. Ωστόσο ακόμα και αν κάποιος δεν την έχεις διδαχθεί, θα τη διδαχθείς βιωματικά στο εργαστήρι.

Ενδεικτικά, μπορεί να έχεις παρακολουθήσει το ζωντανό σεμινάριο «Σπάσε τα δεσμά σου με το EFT», ή έστω το μαγνητοσκοπημένο σεμινάριο «Εισαγωγή στο EFT για συναισθηματική απελευθέρωση». Ή κάποια άλλη καλή εισαγωγική εκπαίδευση στο EFT. Και να έχεις χρησιμοποιήσει το EFT στον εαυτό σου έστω κάποιες φορές.


Αναλυτικά περιεχόμενα και δομή

Εισαγωγή – Θεωρία

 • Η επίδραση των βιωμάτων μας στον τρόπο που λειτουργούμε
 • Σκοπός της Διαδικασίας Προσωπικής Γαλήνης και περιπτώσεις χρήσης
 • Προέλευση, λογική εργασίας, αποτελέσματα Διαδικασίας Προσωπικής Γαλήνης
 • Το φαινόμενο της Γενίκευσης
 • Βασικές αρχές του EFT και βασική τεχνική με κτυπηματάκια

Τεχνική της Ταινίας – Θεωρία και άσκηση

 • Σκοπός της τεχνικής
 • Η τεχνική βήμα προς βήμα με όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες
 • Τρόποι ελέγχου του αποτελέσματος
 • Αποστασιοποίηση για εργασία με επώδυνες αναμνήσεις
 • Άσκηση εφαρμογής

Περιγραφή Διαδικασίας Προσωπικής Γαλήνης - Θεωρία

 • Τρεις εναλλακτικές εκδοχές
 • Οργάνωση, προετοιμασία, εκτέλεση και παρακολούθηση της ΔΠΓ
 • Αντίληψη και αναγνώριση των αποτελεσμάτων και της εξέλιξης
 • Πώς εντοπίζουμε αναμνήσεις, ιδίως όταν δεν θυμόμαστε

Εκδοχή χρονικής περιόδου – Θεωρία και άσκηση

Εκδοχή θέματος ή μοτίβου – Θεωρία και άσκηση

Εκδοχή ατόμου – Θεωρία και άσκηση (30’ max)


Παροχές και οφέλη για τους εκπαιδευόμενους

 • Εγχειρίδιο Α4 με οδηγίες (ψηφιακό ή εκτυπωμένο)
 • Φόρμες/υποδείγματα εργασίας
 • Βεβαίωση συμμετοχής
 • Επίλυση αποριών μέσω email και τηλεφώνου μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε οποτεδήποτε θέλετε μαζί με τον εκπαιδευτή για να λύσει τις απορίες σας, να σας δώσει συμβουλές για δύσκολες περιπτώσεις και να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις γνώσεις σας με τον καλύτερο τρόπο.
 • Δικαίωμα συμμετοχής σε ιδιωτική ομάδα του Facebook για ενημέρωση σχετικά με το EFT, τις εξελίξεις σε αυτό, τη χρήση του, ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων εφαρμογής κ.ο.κ.
 • Δικαίωμα συμμετοχής σε σχετικές ομαδικές συναντήσει

Λεπτομέρειες διεξαγωγής και κόστος

Το εργαστήρι διαρκεί τρεις ώρες (συμπεριλαμβάνονται διαλείμματα). Διεξάγεται δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά (π.χ. με Zoom).

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ και προκαταβάλλεται, ως προϋπόθεση για την εγγραφή. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έως και 3 ημέρες πριν, επιστρέφεται στο ακέραιο, διαφορετικά επιστρέφεται το 50% ή κρατείται για συμμετοχή σε επόμενη φορά που θα γίνει στο μέλλον (κατ’ επιλογή του συμμετέχοντος).

Το εργαστήρι μπορεί να διεξαχθεί και σε κλειστές ομάδες, διαδικτυακά ή σε συγκεκριμένο χώρο επιλογής σας, κατόπιν ειδικής συμφωνίας.


Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Είναι ομαδικό το εργαστήρι; Πόσοι συμμετέχουν;

Ναι, είναι ομαδικό. Η ομάδα είναι μικρή, από 3 έως 8 άτομα.

Μπορώ να επαναλάβω το εργαστήρι αν χρειαστεί στο μέλλον;

Φυσικά, και μάλιστα με μειωμένο κόστος συμμετοχής. Αν και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί, εκτός αν αφήσεις τη διαδικασία στην άκρη μετά το εργαστήρι για κάποιον λόγο και στο μέλλον θελήσεις να την ξαναρχίσεις.

Τι είδους υποστήριξη θα έχω μετά το εργαστήρι;

Παρόλο που η βασική ιδέα είναι να φέρεις εις πέρας τη διαδικασία αυτόνομα μετά το εργαστήρι, θα έχεις βοήθεια όποτε χρειαστείς:

 • Επικοινωνώντας με τον εκπαιδευτή π.χ. αν κάπου δυσκολευτείς ή παρουσιαστεί κάποια ιδιαιτερότητα. Μπορεί να σου δώσει κάποια απάντηση ή συμβουλή που θα σε βοηθήσει.
 • Ζητώντας κάποια ατομική συνεδρία, αν προκύψει κάποιο θέμα που δεν μπορείς να διαχειριστείς μόνος/μόνη σου, π.χ. κάποια τραυματική ανάμνηση.
 • Συμμετέχοντας, προαιρετικά και όποτε είναι διαθέσιμες, σε ομαδικές συναντήσεις υποβοήθησης της διαδικασίας. Θα έχεις ειδοποιηθεί όποτε πρόκειται να γίνει μία τέτοια συνάντηση (συνήθως διαδικτυακά), ή μπορείς να επικοινωνήσεις με τον εκπαιδευτή για να σε ενημερώσει για τυχόν επόμενη και να σε έχει υπόψη. Οι συναντήσεις αυτές συνήθως δεν ξεπερνούν σε διάρκεια τα 90’ και μπορεί να έχουν ένα συμβολικό αντίτιμο συμμετοχής. 

Πόσο καιρό θα μου πάρει η διαδικασία;

Μετά το εργαστήρι και εφόσον εκτελείς τη διαδικασία τακτικά (π.χ. δύο με τρεις φορές την εβδομάδα), συνήθως χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να δεις κάποιες ουσιαστικές εξελίξεις στον εαυτό σου γενικά, ή ειδικά για ό,τι έχεις εστιάσει, πέραν της ανακούφισης που θα βιώνεις με κάθε αποφόρτιση ανάμνησης.

Το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι καθαρά προσωπική σου απόφαση! Όταν φτάσεις σε μία χρονική στιγμή όπου κρίνεις ότι δεν τη χρειάζεσαι άλλο, τη σταματάς. Αυτό μπορεί να συμβεί συνήθως σε δύο με τρεις μήνες έως και ένα χρόνο—εξαρτάται από το ρυθμό σου και από το πλήθος των αναμνήσεων που χρειάζεται να αποφορτιστούν. Μία τυπική διάρκεια είναι έξι μήνες, όπου μπορείς να αποφασίσεις είτε να τη σταματήσεις οριστικά, είτε να κάνεις ένα διάλειμμα για λίγο και μετά να αποφασίσεις αν χρειάζεται να τη συνεχίσεις ξανά.

Δεν υπάρχει ένα προκαθορισμένο «τέρμα» της διαδικασίας. Την σταματάς όταν εσύ κρίνεις ότι είτε δεν έχει κάτι επιπλέον να σου δώσει, είτε όταν κρίνεις ότι έχει εκπληρώσει το σκοπό της, είτε όταν για κάποιον λόγο νιώθεις ότι σε έχει κουράσει και χρειάζεσαι ένα διάλειμμα.


Πώς θα ζητήσω περισσότερες πληροφορίες ή θα εγγραφώ;

Τηλεφώνησε στο 211 8000 233 (Αθήνα) ή, εναλλακτικά, στείλε την αίτησή σου ηλεκτρονικά κάνοντας κλικ εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν την εγγραφή διαβάστε τους γενικούς όρους συμμετοχής.


Σημείωση: To EFT έχει επιδείξει κατά περίπτωση εκπληκτικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν υπάρχει καμία εγγύηση ή υπόσχεση ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση εφαρμογής ή/και για όλους όσους το εφαρμόζουν. Επίσης, έχετε υπόψη ότι η χρήση του μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει ήπια σωματικα συμπτώματα (τα οποία συνήθως παρέρχονται), απρόσμενη εκδήλωση συναισθηματικών εντάσεων πιθανώς αρκετά ενοχλητικών,  αλλαγές στην ικανότητα ανάκλησης συγκεκριμένων αναμνήσεων, στην αντίληψη γεγονότων και καταστάσεων ή ακόμα και στη συμπεριφορά του ατόμου. Οι διοργανωτές και υπεύθυνοι του προγράμματος δεν φέρουν ευθύνη για το πώς ο κάθε εκπαιδευόμενος θα χρησιμοποιήσει τελικά το EFT και τα αποτελέσματα ή τις παρενέργειες που πιθανώς να έχει.