Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Υπάτιου Βαρελά

Ο Υπάτιος Βαρελάς είναι

  • Προπονητής Ζωής και Επιτυχίας (Life & Success Coach)
  • Σύμβουλος Επιχειρήσεων
  • Συγγραφέας

Ως Προπονητής Ζωής και Επιτυχίας (Life & Success Coach):

Δημιούργησε και είναι επικεφαλής της CHANGE (www.change.gr).  Έχει σχεδιάσει και εκτελέσει πληθώρα σεμιναρίων και θεματικών εργαστηρίων, ανοικτών και εταιρικών. Έχει εκπαιδεύσει στελέχη και προσωπικό επιχειρήσεων, επαγγελματίες, δημόσια πρόσωπα αλλά και "απλούς" ανθρώπους για την προσωπική τους ανάπτυξη, αυτοβοήθεια, αυτοβελτίωση και επιτυχία, αλλά και για να βοηθήσουν άλλους. Έχει βοηθήσει με ατομικές συνεδρίες πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν και να ξεπεράσουν αυτοπεριορισμούς, να ανακτήσουν και να βελτιώσουν την ατομική τους απόδοση, να επιτύχουν σημαντικούς στόχους, να έχουν μία καλύτερη ζωή.

Ασχολείται με θέματα ψυχολογίας, προσωπικής ανάπτυξης, επικοινωνίας και εναλλακτικών θεραπειών από το 1995, διαθέτοντας γνώση από εκατοντάδες ώρες θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης. Έχει πιστοποιηθεί ως Master Life Coach και ως NLP Master Practitioner από το AUNLP.

Είναι ο πλέον έμπειρος ειδικός του EFT (Emotional Freedom Techniques - Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης) στην Ελλάδα. Ασχολείται με αυτές από το 2000 και επαγγελματικά (εφαρμογή και διδασκαλία) από το 2004. Δημιούργησε και είναι ο επικεφαλής του www.eft.gr, της μεγαλύτερης πηγής πληροφόρησης για το EFT στην ελληνική γλώσσα. Έχει σχεδιάσει σεμινάρια και εργαστήρια για το EFT όπου έχει εκπαιδεύσει και καθοδηγήσει πολλούς επαγγελματίες (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας, προσωπικούς συμβούλους, κ.λπ.) για τη χρήση του EFT σε πελάτες τους, αλλά και πολλές εκατοντάδες άτομα από το ευρύ κοινό για χρήση του EFT για αυτοβοήθεια και προσωπική ανάπτυξη. Έχει πιστοποιηθεί στο EFT και τις ενεργειακές τεχνικές από τον ίδιο τον δημιουργό του EFT Gary Craig (πιστοποίηση EFTCert-Ι), το σύλλογο AMT (Licensed MET Practitioner), το σύλλογο AAMET (Certified EFT Advanced Practitioner) και τον οργανισμό Pace Educational Systems (EFT-ADV).

Ως στέλεχος και Σύμβουλος Επιχειρήσεων:

Ως στέλεχος, έχει εργαστεί επί 15 έτη σε διάφορες θέσεις σε ελληνικές εταιρείες του χώρου της πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας.

Ως εξωτερικός σύμβουλος, έχει προσφέρει πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μικρομεσαίες εταιρείες.

Είναι αριστούχος Διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής του ομώνυμου τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον, έχει αποκτήσει πρόσθετη επαγγελματική επιμόρφωση συμμετέχοντας σε πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικά με μάνατζμεντ, πληροφορική, διαχείριση ποιότητας. Λόγω της εκτεταμένης εκπαίδευσης και της προϋπηρεσίας ως στέλεχος επιχειρήσεων, διαθέτει ευρύτατο πεδίο γνώσεων (και σχετικές πιστοποιήσεις) σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων, σχεδιασμού και βελτίωσης διεργασιών, συμβάσεως, διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, marketing, κ.λπ. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Ως Συγγραφέας:

Διετέλεσε αρχισυντάκτης και αρθογράφος σε διάφορα έντυπα, ενδοεταιρικά αλλά και ευρείας κυκλοφορίας. Έχει συγγράψει πληθώρα άρθρων στα πεδία γνώσεών του, καθώς και βιβλία για εταιρική χρήση, για επαγγελματίες και για το ευρύ κοινό

- "Το Βιογραφικό της Επιτυχίας", εκδόσεις WiredArt 2001

- "EFT Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης", εκδόσεις Αρχέτυπο 2017

Με δύο λόγια:

Βοηθά το ευρύ κοινό αλλά και στελέχη των επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, επαγγελματίες για να βελτιώσουν τις ατομικές τους δεξιότητες, να αυξήσουν την απόδοσή τους και να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτό το κάνει συνδυάζοντας την κατάρτιση και την πείρα του από το χώρο των επιχειρήσεων, την ψυχολογία και τις σύγχρονες μεθόδους προσωπικής αλλαγής με το πάθος του για οργάνωση, βελτίωση και πρόοδο και την ικανότητά του να συμβουλεύει, να καθοδηγεί και να διδάσκει.

Επί προσωπικού:

Ο Υπάτιος γεννήθηκε στις Σέρρες το 1970, ενώ οι ρίζες του είναι από τον Έβρο και τη Μικρά Ασία. Το 1984 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα (Χαλάνδρι) όπου και τελείωσε το Γυμνάσιο. Ολοκλήρωσε το Λύκειο στο Νέο Ψυχικό και τα επόμενα πέντε χρόνια σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας όπου και τελείωσε με Άριστα. Λίγα χρόνια μετά τη στρατιωτική θητεία παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες: